Homepage

Ústav analýzy potravin a výživy a Ústav sacharidů a cereálií si Vás dovolují pozvat na konferenci:

BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2021 - Trendy v cereální technologii
Sobota 27.11.2021
!!! ZMĚNA !!! seminář proběhne on-line formou přes MS TEAMS
(podrobnější informace budou zaslány registrovaným účastníkům e-mailem)

Program

  • Od 7,30
    Registrace
  • 8,30
    Zahájení konference
    doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha;
    doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D., Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
  • 1
    8,35 – 9,25
    Prebiotika a střevní mikrobiom
    MUDr. Jiří Vejmelka, Interní klinika 3. LF UK a FTN, Praha
  • 9,25 – 9,35
    Přestávka
  • 2
    9,35 – 10,20
    Nové poznatky v etiologii a léčbě celiakie
    doc. MUDr. Iva Hoffmanová, Ph.D., Interní klinika 3. LF UK a FNKV, Praha
  • 3
    10,20 – 11,00
    Bezlepkové výrobky - trendy v pekárenské praxi
    Ing. Marcela Herbstová, Jizerské pekárny s.r.o., Česká Lípa
  • 11,00 – 11,20
    Přestávka
  • 4
    11,20 – 12,00
    Mykotoxiny v cereálních výrobcích na bázi ovsa
    doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
  • 5
    12,00 – 12,40
    Jedlý hmyz: nová ingredience v cereálních výrobcích
    prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
  • 6
    12,40 – 12,55
    Aktuální legislativa pro chov jedlého hmyzu
    prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU Praha
  • 12,55 – 14,00
    Přestávka na oběd
  • 7
    14,00 – 14,45
    Trendy v cukrářské výrobě
    Ing. Eliška Petríková, Orkla Food Ingredients Česko s.r.o., Kněževes
  • 14,45 – 14,55
    Přestávka
  • 8
    14,55 – 15,35
    Současné trendy ve vývoji a výrobě celozrnných mouk
    Ing. Pavel Skřivan, CSc., Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
  • 9
    15,35 – 16,15
    Vláknina - vlastnosti a použití v pekárenské technologii
    doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D., Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
  • 16,15
    Ukončení konference
    doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,
    doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.