
PROGRAM
-
ČasTémaPrezentující
-
8.30 – 9.00Registrace
-
9.00 – 9.05Zahájení seminářeprof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. a prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
9.05 – 9.35Jaké jsou cesty vzniku senzoricky aktivních látek v potravinách? A jak jejich tvorbu můžeme ovlivnit?prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
9:35 – 10:05Současné možnosti komplexní charakterizace vonných a chuťových látekIng. Michal Stupák, Ph.D., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
10:05 – 10:30Aspekty senzorické analýzy v praxi úřední kontroly SZPIIng. Ondřej Mikeš, Ph.D., Odbor kontroly, laboratoří a certifikace, Ústřední inspektorát SZPI Brno
-
10:30- 10:45Přestávka
-
10:45 – 11:10Potravinová aditiva pro úpravu chutě a vůně potravin – legislativní aspektyprof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
11:10 – 11:25TBAIng. Hynek Strnad Ph.D., CEO, Výrobní skupina Aroco - Aroma
-
11:25 – 11:40Cereální produkty, chutné a nutričně hodnotné (TBC)Ing. Lenka Dědinová Quality Assurance and Regulatory Affairs Director, Emco spol. s.r.o.
-
11:40 – 11:55TBAIng. Šebesta GurmEko s.r.o.
-
11:55 – 12:10TBAIng. Marta Nováková, Quality Assurance Manager, Rohlik.cz
-
12:10 – 12:30Kvalitní suroviny a kouzlení s nimi (TBC)Roman Vaněk, Pražský kulinářský institut
-
12:30 – 13:30Přestávka na oběd
-
13:30 – 13:55Současné výzvy pro senzorickou analýzudoc. Dr. Ing. Marek Doležal, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
13:55 – 14:15TBAIng. Tomáš Potůček, Vedoucí oddělení jakosti a bezpečnosti potravin, Bidfood Czech Republic s.r.o.
-
14:15 – 14:35TBAProVeg Česko
-
14:35 – 14:50TBAOndřej Šodek, zakladatel HOT-CHIP s.r.o.
-
14:50 – 15:05Použití éterických olejů v potravinářství: přínosy a rizikaIng. Gabriela Olšanská, Ph.D. Praha
-
15:05 – 15:20Tisíce vůní kávy (TBC)Ing. Petra Menclová, JABLUM Czech s.r.o.
-
15:20 – 15:35EIT Food – příležitosti pro spolupráci a podporu inovacíIng. Monika Tomaniová, Ph.D., EIT Food Hub, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
15:35 – 15:45Závěr přednáškové části semináře
-
15:45 – 16:45Networking a možnost pro individuální konzultace s Ústavem analýzy potravin a výživy, možnost prohlídky senzorické laboratoře
REGISTRAČNÍ POPLATEK
Uzávěrka registrací je dne 6. 6. 2025; v případě naplnění kapacity si vyhrazujeme právo ukončit registraci dříve.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování semináře.
- Základní registrační poplatek – 1.800,- Kč
- Studentský registrační poplatek (studenti denního studia) – 800,- Kč
PŘEHLED PŘEDCHOZÍCH ROČNÍKŮ
Téma semináře a termín konání
KONTAKT
VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy